Sosyal Medya

Dünya

Bangladeş’in Baas’ı Müslümanları asıyor

Azınlığın çoğunluğa tahakküm ettiği dikta sistemi olarak kurulan Baas düzenleri Müslüman ülkelerde dar ağaçları kurup Müslümanları asıyor. Bangladeş’te Hasina diktası Motiur Rahman Nizami hakkındaki idam kararını onadı.



Bangladeş'te dört yargıçtan oluşan, Yüksek Mahkeme, 1971'deki Pakistan iç savaşı sırasındaki bölünmeye karşı olan tavrından ve İngiliz Emperyalizmine karşı gelmekle suçlanan Cemaat-i İslami Partisi lideri Motiur Rahman Nizami hakkındaki idam kararını bir kez daha onadı. Dört yargıçtan oluşan mahkeme heyetine başkanlık eden Surendra Kumar Sinha, mevcut hükümet tarafından kurulan Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi tarafından ölüm cezasına çarptırılan Nizami'nin 29 Mart'ta kararın yeniden gözden geçirilmesi için yaptığı başvurunun reddedildiğini açıkladı. Nizami'nin avukatı Handaker Mahbub Uddin, gazetecilere "Mahkeme kararıyla ilgili hiçbir yorum yapmayacağım. Yargıyı ve bu kararı değerlendirecek olan gelecek nesillerdir" diye konuştu.

Bağımsızlık değil bölünme

1971 yılında, Ä°ngilizlerin kurduÄŸu Pakistan’ı bölme tuzağına karşı, “bölünmeyelim, bu bizi parçalamak için bir tuzak” diyerek emperyalizme karşı gelen Müslüman gençler, 45 yıl önce “bölünmeyelim” dedikleri için bugün “vatan haini” yaftasıyla asılıyorlar. BangladeÅŸ’in Pakistan’dan bölündüğü Ä°ngiliz vekalet savaşından sonra, Ä°ngilizler Laik azınlık diktatörlüğü kurarak ülkeyi terk emiÅŸlerdi. Ä°ngiliz yanlısı Laik Hasina Diktası dünyanın diÄŸer Müslüman ülkelerindeki Baas diktatörlükleriyle aynı sistemle çalışıyor. Bu güne kadar Laik Hasina diktasının astığı bütün Müslümanların tek suçu, 1971 yılında bölünmeyelim bu bir Ä°ngiliz tuzağı demeleri. Hasina diktasına göre Ä°ngilizlere karşı gelmek vatan hainliÄŸi olarak kabul ediliyor.

Hasina Kimdir?

BangladeÅŸ Kurucu CumhurbaÅŸkanı olan Mucibur Rahman'ın kızı olan Åžeyh Hasina Vecid 6 Ocak 2009'dan bu yana BangladeÅŸ BaÅŸbakanı'dır. 2009'da Hindistan'ın büyük desteÄŸiyle iÅŸ başına gelen Hasina'nın en büyük destekçesi, Ä°ngilitere, Ä°ran ve Hindistan. 

Bangladeş'te dikta uygulamalarıyla gündemden düşmeyen Hasina hükümeti Müslüman halka ve Cemaati İslami Hareketine insanlık dışı yaptığı zulümleriyle tanınıyor.

Erem Şentürk

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.